Вие не сте сами (подкрепа и психологическа грижа)
Публикувано на: 06.06.2024г.

Време за четене: 1 минута

 

Защо това се случва на мен?

 

💡 Когато възникнат проблеми със забременяването, емоциите могат да се превърнат в предизвикателство, водейки до стрес, страх и тъга, тъй като въпросите, които си задаваме, са многобройни. Хората, изправени пред трудности при зачеването, също така могат да изпитат гняв, да се питат защо ми се случва това и да се чудят дали и какви грешки са направили. Не забравяйте, че не сте направили нищо лошо и не сте сами. Безплодието засяга 1 от всеки 6 двойки и затова виновни няма.

 

)  Борбата с инфертилитета води до редица емоции – стрес, страх и тъга. Нормално е да се чувствате разочаровани и да се чудите защо всичко е толкова трудно. Но знайте, че не сте сами и не сте направили нищо лошо! Инфертилитетът засяга 1 от всеки 6 двойки - никой няма вина за това. Нека се подкрепяме взаимно в това! #Подкрепа #Нестесами #Бъдетесилни #1от6

 

 

Има ли ни нещо?

💡 Проблемът със забременяването може да ни накара да се чувстваме зле и да мислим, че нещо с нас не е наред. Но безплодието е като всяка друга болест и не е свързано с нашата мъжественост или женственост. Ние не сме по-различни от останалите, така че не трябва да бъдем твърде строги към себе си. Точно както не бихте съдили някого с друго заболяване, бъдете добри и към себе си.

 

) Борбата за зачеване може да ни накара да не се чувстваме добре, да се питаме дали нещо не е наред. Но не забравяйте, че безплодието е като всяка друга болест - то не ни прави второ качество хора, така че нека не бъдем твърди строги със себе си. 💖 Точно както не бихте съдили някого с друго заболяване, бъдете добри и към себе си. 🤗💕

 

Кога и къде да потърся помощ?

💡 Когато чувствате, че не можете да се справите сами с емоциите си, не се страхувайте да потърсите помощ. Можете да говорите с някого сами или заедно с партньора си. Говоренето с някого насаме, като при терапия, може да ви помогне да разберете мислите си и да направите важни избори. Ако ходите на терапия като двойка, това може да ви помогне да намерите отговори на проблемите и да разберете от какво се нуждаете заедно.

 

Да бъдете част от групи за подкрепа или семинари също е подходящо, особено ако обичате да бъдете с други хора. Можете да научите как да се справяте със силните емоции и да се подготвите за лечението. В групите за подкрепа срещате хора, които преминават през подобни неща, и можете да споделите собствената си история, ако желаете. Не забравяйте, че търсенето на помощ показва зрялост и смелост.

 

) Когато чувствате, че емоциите ви надделяват, не се колебайте да потърсите подкрепа. Терапията, самостоятелно или като двойка, може да помогне за подреждането на мислите и вземането на важни решения.

💖 Присъединяването към групи за подкрепа е страхотна идея. Научете се да се справяте с трудните емоции и се подгответе за лечение. 🌈 Молбата за помощ показва зрялост и смелост. 🌟 #ПотърсетеПодкрепа #НеСтеСами #ПсихичнотоЗдравеЕВажно