Повече за осиновяването
Публикувано на: 06.06.2024г.

Време за четене: 2 минути

За мен ли е осиновяването?

 

💡Решението за осиновяване на дете не винаги е незабавно и очевидно. Всеки от нас има различни виждания и преживявания, различни страхове и подходи към другите хора. Осиновяването на дете може да бъде вариант за хора, които не могат да забременеят, но също и за тези които вече имат деца, но искат да осиновят деца и да им осигурят щастлив живот. Важно е да се запитате Защо искам да осиновя дете? Искам да бъда майка/татко? Искам ли да помогна на дете? Или мобе е било импулс, след като видях документален филм по телевизията, който разказва тъжната история на едно дете? Добрата, искрена и стабилна мотивация е много важна за успеха на осиновяването.

) SM

💖 Изборът да осиновим е уникален за всеки от нас, формиран от различни преживявания, страхове и отвореност към другите.

) SM

🤔 От решаващо значение е да се запитате защо искате да осиновите. Да станеш майка/татко? Да подадеш ръка на дете в нужда? Или може би, отговор на история видяна в документален филм? Истинската и постоянна мотивация е ключова за успешното осиновяване. 👶 #Осиновяване

 Какво да направите,  за да осиновите дете? 

💡Ако искате да осиновите дете, се свържете с най-близкия офис на Дирекция „Социално подпомагане“ по постоянния си адрес. За да станете осиновители, трябва да завършите специален курс, който ще ви подготви как да се грижите за осиновеното дете и да се изправите пред всички предизвикателства, произтичащи от осиновяавнето. Трябва също така да отговаряте на официалните изисквания, като добро здраве и лилпса на криминално досие.

) SM

Готови ли сте да осиновите? Обърнете съм към Дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен адрес! 🏢 За да станете осиновители, се запишете на специален курс, който да ви подготвите за грижите и предизвикателствата на осиновяването. 👨👩👧

📋✔ Трябва да отговаряте на официалните изисквания – добро здравословно състояние и без криминално досие. Впуснете се в това пътуване с нужните знания и квалификация. 👶 #ПодготовкаОсиновяване

 

 Какво ще бъде осиновеното ми дете?

💡 Всеки от нас има някаква представа за детето, което иска да роди и това, което иска да осинови. Това е напълно естествено. Мечтаем те да приличат на нас, да постигат добри резултати в училище и да се чувстват добре сред връстниците си. Животът обаче подлага на изпитание тези планове, независимо дали сме биологични родители или осиновители. Всяко дете е нова вселена. Не знаем какво ще бъде, дали ще се роди от корема ни или от сърцето ни.

Все пак трябва да се помни, че осиновените деца често имат трудна история. Техните биологични майки не винаги са се грижили за бременноста си и много лоши неща е можело да се случат в предишния им живот. Това може да накара децата, да изискват още повече време и любов от нас.

) SM

👶💭 Всички имаме мечти за децата, които раждаме или осиновяваме – това е естествено. 🌈 Представяме си, че са като нас, отличници в училище с много приятели. Животът обаче има своите планове, независимо дали сме биологични родители или осиновители. Всяко дете носи уникална история. Не знаем какво крие, дали е родено от корема ни или в сърцата ни.

💕🤔 Осиновените деца, идват с много предизвикателства. Техните биологични майки може да не са се грижили за бременността, а децата да са се сблъсквали с трудности в предишния си живот. Това може да означава, че ще търсят повече любов и време.