Рецептата на Sonetka с цветове от детелина и листа от малина
Публикувано на: 09.01.2007г.

sonetka73 (мечтателка)
02.09.05 11:28

Здравейте, Седмица вече ми закъснява при моя редовен цикъл, направих се тест - положителен, с две чертички, от други тестове няма смисъл - никакви признаци да ми идва. Веднъж преживях mised ab. - затова не се радвам толкова както преди, не се моля, само се надявам! Защо ви пиша? Не зная кое ми помогна - това, че зачестихме секса около и по време на ову-то, може и билките които пих да са помогнали. Идеята за тях дойде от една книга "Билки за жената", в която са описани рецепти от всякакъв род за поддържане знравето и красотата на жената. Та имаше и за плодовитост.Червената детелина, копривата, малината са основните билки против безплодие.

Подхранват тъканта на матката и я тонизират. Съдържат протеин, много витамини и вещества, благоприятстващи процеса на забременяване Детелината - най-полезната билка за зачеване - освен това балансира нивото на киселинност - алкалността на влагалището и и матката е в полза на забременяването. Аз повече от седмица -две пиех всеки ден по 500мл чай от детелина и листа малина. Може наистина да е помогнал, дано помогне и на повече от вас. УСПЕХ!

bissi (винаги весела?)
Публикувано 02.09.05 13:49

здравей,сонетка.радвам се за теб.пиша ти с молба да напишеш рецептата за чая.знаеш ,че тук се надяваме на вскаква помощ.така че бъди така добра драсни каква е комбинацията от билките.

sonetka73 (мечтателка)
02.09.05 11:28

Не зная дали този чай действително ми е помогнал или само така предполагам. Ако не помогне на всеки, поне вреда няма да има от пиенето му, защото може да се пие месеци наред по 1-2 винени чаши на ден. Аз започнах приема му след края на последния ми цикъл/1-ви август/, когато лигавицата на матката започва отново да се образува. Предните 1-2 месеца бяхме правили неуспешни опити за забременяване, пих този чай не повече от месец и вече има резултат! Цитат от "Билки за жената": "Листата на малината са най-ефективни, когато се смесят с цветовете на детелината"... "Изобилното съдържание на калций и магнезии релаксира нервната система и допринася за забременяването. Високото съдържание на минерали, почти всички, необходими за нормалното функциониране на жлезите, подпомага възстановяването и балансирането на хормоналните функции" Ето и рецептата: Слагаш 10 г /аз слагам 1-2 щипки/ цветове от детелина и 10 г листа от малина в 1л вряща вода и запарваш. Кисне така 4 часа. Прецежда се. Цитат"Този извлек може да бъде консумиран без ограничения през целия ден, както и в продължение на няколко месеца." Друга рецепта за чай от изсушена коприва/копривата е на второ място за увеличаване на плодовитостта/ аз не съм я пила, но някой може да я пробва, пак взета от същата книга:"2 с. л. изсушени листакоприва в 1 л кипяща вода, оставете да престои 8-9 часа. Изпивайте по 1 или повече чаши на ден в продължение на няколко месеца."

Ето и една малко смешна "рецепта" пак от същата книга:
ОВУЛАЦИЯТА СЕ КОНТРОЛИРА ЧРЕЗ СВЕТЛИНАТА
Оставете светнали лампите в спалнята по време на три нощи по средата на менстр. цикъл. През всичките други нощи изолирайте стаята си в пълна тъмнина. Овулацията ще настъпи по време на тези три нощи, когато светлината е запалена. Осъществете сексуален контакт по време на трите "светли" нощи, ако искате да забременеете. Този метод, наречен "лунацепция", се съчетава добре с билките , които насърчават плодовитостта. Т. нар. Лунацепция не сме я изпробвали, малко несериозно ми звучи, но защо да не се пробва, ако друго не помага?!

Със здраве, стискам палци за всички!

Ето още за билките:

Ако обичате мента, залейте 30 г цветове от детелина и 3 ч. л. ментови листа с 1 л. кипяща вода. Оставете да кисне 4 часа. Прецедете.

Жиловлек: стимулира кръвотворния апарат, помага също против безплодие

Залейте 2 с. л. изсушени листа от жиловлек с 400 мл кипяща вода. Варете 10 минути. Прецедете, посладете с малко мед и пийте 3 пъти дневно по 100 - 120 мл преди ядене.

Това е от мен,
Със здраве

Клуб "Проблемно забременяване" - http://clubs.dir.bg