Публикувано на: 03.02.2004г. За специалистите в съответните области: Ще се проведе пети Национален Конгрес по Стерилитет, Контрацепция и Хормоно-заместителна терапия с международно участие 14-17 март 2004. г
"Скъпи колеги,
От името на Организационния комитет имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Петия Национален Конгрес по Стерилитет, Контрацепция и Хормоно-заместителна терапия с международно участие. Конгресът се организира от Българската Асоцияция по Стерилитет и Репродуктивно Здраве (БАСРЗ) и ще се проведе в ски-курорта Боровец от 14 – 17 Март 2004 г.
Програмата на конгреса е съставена от лекции на гости от Евопа, сесии за презентации на кратки съобщения, симпозиуми и кръгли маси за дискусии, организирани от генералните спонсори.


Общото мнение на гости и участници е, че тези конгреси са на високо научно и професионално ниво, осъществявайки две главни мисии. Първата е да се съберат на едно място водещи учени, които да споделят своите нови постижения при лечението на стерилитета, а втората е да се запознаят с новостите в тази област.

Целта на БАСРЗ е тези научни прояви да са атрактивни и отворени за колегите ни от Балканските и Европейски страни, работещи по проблемите на стерилитета, контрацепцията и хормоно-заместителната терапия.

Имайки предвид всичко това, от името на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно Здраве Ви каним на нашия конгрес.

Ще оценим достойно участието Ви в това събитие и Ви приветстваме с добре дошли в курорта Боровец!


Искрено Ваш,
Проф. д-р Ст. Кюркчиев
"
Председател на БАСРЗ, Председател на Организационния комитет


Основни теми:

Стерилитет и инфертилитет при жената
Тубарен стерилитет
Ендокринен стерилитет
Имунен стерилитет
Ехографска диагностика и лечение на стерилитета
Ендоскопска диагностика и лечение на стерилитета
Асистирани репродуктивни технологии (АРТ)
Предимплантационна генетична диагностика
Бактериална вагиноза, колпити и тазова възпалителна болест
Мъжки стерилитет
Семейна консултация
Хормоналнозаместителна терапия (ХЗТ)
Синдром на резистентния яйчник
ХЗТ в климактериум
ХЗТ при АРТ
Диагностика и лечение на ранен климактериум