Клинична картина на спонтанния аборт
Публикувано на: 09.01.2007г.

Каква е клиничната картина на спонтанния аборт?
Д-р Николай Славов, Акушер-гинеколог споделя в www.biberonbg.com: "Обикновено водещите симптоми на спонтанния аборт са два – кървене от влагалището и болки в долния етаж на корема, слабините и кръста. В зависимост от срока на бременността, причините за спонтанния аборт и етапа в развитието му (заплашващ, начеващ, в ход, непълен, пълен) двата основни симптома са проявени с различна интензивност. Правилното поведение на бременната, дори и при “слаби болки” или “леко кървене” е да потърси без отлагане консултация с личния си гинеколог.


Не отказвайте гинекологичен преглед!

Той не само не може да доведе до спонтанен аборт (доста разпространено схващане!?), но е задължителен с цел точна диагностика, терапия и преценка за необходимост от от хоспитализация. Прецизното диагностициране включва и задължително ехографско изследване (за предпочитане вагинална ехография). Единствено с нея е възможно максимално ранното и точно откриване на отклонения в развитието на бременността, водещи до спонтанен аборт - “кухо яйце”, загинал ембрион, частично отлепване на плодния сак от маточната стена, вродени аномалии на плода и други.

Освен посочените задължителни диагностични приоми се използват и редица други методи и тестове, съобразно знанията и възможностите на личния Ви гинеколог и здравното заведение."

За лечението на спонтанния аборт, сочи изданието, е нужно да се обърнете към Вашия гинеколог, който да се погрижи за вземането на нужните мерки.

пълният текст на статията на д-р Николай Славов в www.biberonbg.com

от материал на:
Д-р Николай Славов, Акушер-гинеколог
www.biberonbg.com
Български Бебе Център
© Български Бебе Център;


www.D-rSlavov.com