Плацентата – нов уникален източник на стволови клетки
Публикувано на: 23.02.2013г.
Знаете ли, че плацентата, която обикновено се изхвърля след раждането е най-богатият източник на стволови клетки, които притежават лечебни свойства и в бъдеще могат да послужат за запазване здравето на детето и семейството.
Извличането на безценните стволови клетки от плацентата е още един факт подкрепящ важните жизнени функции на плацентата, която е основна защитна система и акумулатор за развитието на здрав плод.
 
За първи път в България този метод е въведен от БИОХЕЛЕНИКА www.biohellenika.bg , с цел съхранение на максимален брой клетки при раждането. Този способ е свързан с извличането на стволовите клетки, които са останали в кръвоносните съдове на плацентата, след класическото вземане на кръв от пъпна връв.
БИОХЕЛЕНИКА www.biohellenika.bg е патентовала този метод и към момента е единственото дружество в Европейския съюз и трето дружество в света, което има разрешение да обработва и съхранява стволови клетки от плацента. Този специален способ е публикуван в международното списание Transplantation proceedings 2007 г. и научният екип на БИОХЕЛЕНИКА е получил  награда за цялостен принос към развитието на съвременната регенеративна медицина.

Медицинските резултати демонстрират, че плацентата може да осигури голям запас от собствени стволови клетки, които биха могли да се използват за възстановяване и лечение на онкологични заболявания на кръвта, автоимунни заболявания, трудно зарастващи и големи рани, поражения от радиация и изгаряния. В процес на клинични проучвания са лечението на Аутизъм, диабет, сърдечна исхемия, ревматоидни артирити, болест на Алцхаймер и Паркинсон,  чернодробни заболявания, и др.

Важни предимства на метода:
  • Процедурата е напълно безопасна и безболезнена както за детето, така и за майката;
  • Плацентата е източник на голямо количество жизнени стволови клетки;
  • Стволовите клетки от плацента са много по-ефективни от тези в костния мозък;
  • При нужда стволовите клетки могат да бъдат използвани веднага.

Съхранението на стволовите клетки е една своеобразна застраховка. Тя няма да ни предпази от болест, но ще даде по-голяма сигурност и надежда, че дори болест да разклати основите на семейството, всичко ще може да се завърне отново по местата си.

Сдружение „Зачатие”
и БИОХЕЛЕНИКА обявяват в съвместна инициатива за членове на Сдружение „Зачатие” - специална отстъпка в размер на 500.00 лв. от цената на услугата за съхранение на стволови клетки от кръв от пъпна връв, цялата дължина на пъпната връв и плацентата.
 
Скъпи родители, бихте ли избрали този уникален и незаменим терапевтичен материал за сигурността на Вашето дете?

Денонощна телефонна линия: 0700 10 804
БИОХЕЛЕНИКА БЪЛГАРИЯ www.biohellenika.bg