Публикувано на: 07.06.2007г.

Проектът "Нашите деца” беше поводът за организиране на пресконференция в столичния хотел „Родина”, навръх 1 юни - Международния ден на детето. Фондация „Ariston S” с подкрепата на фондация „Искам бебе” даде старт на мащабна дарителска кампания имаща за цел да помага на семейства да имат дете чрез метода ин витро. „Ariston S” ще заделя процент от приходите от търговските си марки Ariston S и a's за стимулиране на раждаемостта сред двойките с репродуктивни проблеми, съобщиха на пресконференцията от фондацията.

Новинарката Мира Добрева, която застана зад инициативата, обяви че всеки месец част от заплатата й в БНТ ще бъде предоставяна за благородната кауза. Д-р Стаменов от Център за репродуктивно здраве „Надежда”, както и Милена Божилова – емоционален консултант, също ще сътрудничат на фондация „Ariston S” и подкрепиха проект „Нашите деца”.
Приблизително всяко шесто семейство в България е поставено пред това сериозно изпитание и повече от 270 000 от семейните двойки, които мечтаят за дете остават бездетни. Статистическите изследвания потвърждават, че този брой продължава да расте. Това са млади хора в активна репродуктивна възраст между 18- и 45-годишна възраст, които искат, но по различни причини, не могат да имат собствени деца.
В рамките на проекта „Нашите деца” фондацията „Ariston S” ще работи за интегрирането и подпомагането на семействата с репродуктивни проблеми, ще информира обществото за възможните начини на лечение, активно ще се включи в организирането и провеждането на Информационни борси в по- малките градове на страната с цел осигуряване на повече и по-пълна информация по проблема стерилитет и финансиране на лечението.
Проектът „Нашите деца” ще обхване периода 01.06.2007 – 31.12.2008 година, като в него ще могат да кандидатстват всички, нуждаещи се от финансиране на процедури за асистирана репродукция ин витро. В сайта на фондацията Фондация „Ariston S” подробно са обяснени начина и условията за кандидатстване.