Историята на KITI
Публикувано на: 06.02.2013г.
Моята история е кратка и поучителна за новаците.
Реших (след неоснователни предположения и опасения) да отида профилактично при лекар, занимаващ се със стерилитет и да се консултирам относно мои хормонални изследвания. Нямах идея за сайта, нямах много достъп до интернет, нямах приятелки и познати минали по-този път, които да ме упътят правилно. Една позната ме насочи към една лекарка, която не познавала добре(това разбрах в последствие), но се занимавала със стерилитет.
 
Отидох , преизпълнена с доверие и надявайки се че няма да ме "изгони" от кабинета ( след 6м. неуспешни опити ) "с думи рано ти е да се притесняваш , нека мине поне година"

Лекарката беше внимателна, съотношението на хормоните не било добро, направихме допълнителни изследвания на хормони, микробиология, цветна снимка, спермограмма(всичко си плащах на ръка) Диагноза - поликистозни яйчници, липса на овулация( без мерене на Б.Т. без фоликометрия), чисти тръби и перфектни плувци. Всичките ми изследвания бяха при лекарката, нямах как да сравнявам и да търся доп. инфо. След 2 м. с Клостилбегит и добра реакция на яйчници (5-6 яйциклетки) но без настъпила бременност последва предложение за инсеминация. Тук вече след достатъчно информация от този сайт вече се усъмних в това на какво ниво ще бъде извършена тази манипулация. След малки колебания си казах" До сега си опазих тръбите, няма да рискувам да ми внесат няква инфекция" ( инсе-то щеше да се извърши без микробиология, за около 40-50 мин)

Тръгнах си, взех си изследванията, прочетох доста неща вече с изследвания в ръце и разбрах, че на базата на моите хормони не може да се рече и отсече" Нямаш овулация и не може да имаш с такива хормони, но не се притеснявай ,това е най лесното за лечение, ще стимулитраме яйчниците"
Друг лекар също подтвърди - хормоните са ок, ще търсиме инфекции ( при мен вс. се оказа ок, при мъжа ми - е.коли)

Започнах мерене на Б.Т., купих билки за овулация, а за мъжа-бабини зъби. Така се получи че ги почнахме на 14ия ми ден от цикъла, а на 17я отчетох овулация чрез Б.Т. ( док ме гледа на 12ия ден и каза че има признаци за ову, че съм здрава, да не се притеснявам, че няма причини да не забременея)
На БЛАГОВЕЩЕНИЕ отидох в руската църква и се помолих (беше точно 5 дена преди пословутата ми овулация Smile )

И ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ, ВЕЧЕ СЪМ БРЕМЕННА, още щом се махнах и се убедих, че на базата на тези изследвания съм била подведена и няма данни за липсваща овулация. Дефакто 2 месеца бях на клостилбегит и 2 без него, на 2рия цикъл забременях(точно на датата на която щяха да ми правят инсе, се позабавлявахме с половинката, а 2 дена след това ми бе овулацията:) първоначално си помислих , че сме изтървали момента  ДА АМА НЕ , БАШ СМЕ ГО УЦЕЛИЛИ

Какви изводи си направих ли ?
1. За пореден път се убедих колко силно влияние имат психиката и мисленето върху това какво ни се случва.
2. Да не се предоверявм на лекари( вече активно търся инфо в нета и 2ри и 3ти мнения по важни здрав. проблеми)
3. Да съм позитивна и оптимист( признавам си трудно ми е, като разбрах за бременността,се притесних първо за спонтанен аборт, после за кухо яйце, за куп други проблеми и т.н. уж да знам да се презастраховам.... )
Сега се настройвам че всичко е  и ще бъде наред, че каквото е писано ще се случи и НАЙ-ДОБРОТО КОЕТО МОГА ДА НАПРАВЯ Е ДА МИСЛЯ ПОЛОЖИТЕЛНИО , ДА СЕ РАДВАМ НА ТОВА ЧУДО И ДА НЕ НИ ЗАДРЪСТВАМ СЪС СТРАХОВЕ)

В това ми помага една приятелка, която ме засипва с имейли с поздрави, картички с бебета и куп положителни други неща.
Слушам детски песни, чета и слушам приказки, гледам да не се натоварвам с негативни неща, моля се и говоря с бебо/бебка

Щях да бъда кратка, но не се получи, надявам се да има полза някой от това, защото при мен не толкова някакъв физически проблем имаше, колкото се оказа психологически( при това използван и допълнително насаден от мед.лице)

И ТАКА ДА БЪДЕМ ОПТИМИСТИ И ДА МИСЛИМЕ ПОЗИТИВНО, НАШИТЕ МИСЛИ И ТОВА В КОЕТО ВЯРВАМЕ ИМАТ ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ НАС!

БЛАГОДАРЯ НА ВАС И ФОРУМА И ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ !
 
Публикувана 2006 г.