Сдружение „Зачатие“ в партньорство с Център за асистирана репродукция към МЗ
Публикувано на: 28.11.2014г.
http://www.zachatie.org/far_bg_baner.jpg  Сдружение „Зачатие“, като неправителствена организация на българските пациенти с репродуктивни проблеми, изигра съществена роля за основаването на държавния фонд за финансиране на лечението инвитро, наречен „Център за асистирана репродукция“ през 2009 г. От самото начало, председателят на сдружението, г-жа Стефка Сарафова-Захариева участва в работата на фонда като член на Обществения съвет към ЦАР.

 Като продължение на постоянното сътрудничество, установено между ЦАР и неправителствените организации, регионалният координатор на сдружение „Зачатие“ за Пловдивска област – г-жа Дарина Савова – взе участие в проверката, извършена от директора на ЦАР д-р Мария Георгиева, на лечебните заведения за асистирана репродукция в гр.Пловдив, които имат сключен договор с ЦАР.

Проверката обхвана четири лечебни заведения: МЦ „Бора“, МЦ „Салманида“, „Ню Лайф“ СМЦГ и СБАЛАГ „Селена“ и се проведе на 27.11.2014 г.

Сдружение „Зачатие“ благодари на директора на ЦАР за поканата и счита, че сътрудничеството с неправителствените пациентски организации е правилният начин за осъществяване на пълна прозрачност в дейността на фонда и Министерството на здравеопазването. Изразяваме своята пълна ангажираност към каузата на българските пациенти с репродуктивни проблеми и готовността си за всякакви съвместни дейности с държавните и общински институции и занапред, както винаги досега през нашето 10-годишно съществуване.