Час по репродуктивно здраве в ЧСОУ
Публикувано на: 10.01.2013г.
 bch/veni.jpg На 10 януари 2013 г., Венцислава Милтенова от Сдружение "Зачатие" проведе „Час по репродуктивно здраве”с подрастващите от частно средно общообразователно училище „Дрита“ в София, като част от информационната кампания за младежи и девойки "Бъди в час по репродуктивно здраве". В часа участваха 34  ученици от 7 клас, заедно със своите класни ръководители. Много положително впечатление прави, че учениците не се притесняват да задават въпроси от всякакво естество и проявяват интерес към темата,

въпреки крехката си възраст.

Дискусията днес затвърди нашето убеждение, че сексуалното възпитание и основни познания за грижата за репродуктивното здраве и превенцията на заболяванията, водещи до стерилитет, трябва да започнат още в училище, за да може нашите деца да получават знания от сигурни източници, подготвени с участието на здравни специалисти.

На всички ученици бяха раздадени информационни илюстровани книжки за момчетата и момичетата, специално издавани и разпространявани напълно безплатно  от Сдружение Зачатие „Бъди в час по репродуктивно здраве“. Те  информират на достъпен за тинейджърите език за основните начини за превенция на  репродуктивните проблеми.

bch/veni3.jpg

bch/veni1.jpg

bch/veni2.jpg

bch/veni4.jpg