Обучение на младежкия парламент и доброволци от професионална гимназия по туризъм в град Плевен
Публикувано на: 10.11.2011г.
В град Плевен стартира кампанията на Сдружение "Зачатие" за профилактика на стерилитета "Бъди в час по репродуктивно здраве". Инициирано и  организирано от Сдружение "Зачатие" обучение на младежкия парламент и доброволци от професионална гимназия по туризъм " Алеко Константинов" град Плевен ще се проведе на 12.11.2011 г. от 14:00 ч. зала 203 в сградата на профсъюзите на втори етаж, ул. "Александър Стамболийски" 1, гр. Плевен. На събитието ще присъстват доброволци на Сдружение "Зачатие", представители на младежкия парламент, лекари специалисти по стерилитет, общественици, медии.
Кампанията в национален мащаб на Сдружение "Зачатие" под надслов „БЪДИ В ЧАС по репродуктивно здраве!”, насочена към младежите от горния курс на средното образование на възраст между 14 и 19 години стартира през месец юни. Основната й цел е да информира младежите за репродуктивното здраве и възможните рискове за него. Профилактиката и предпазването от заболявания, водещи до стерилитет, е в основата на общото подобряване на репродуктивното здраве на нацията. В много от случаите, тези проблеми започват още в младежка възраст и дълго време остават не открити и не лекувани и така водят до сериозни усложнения и репродуктивни неуспехи в бъдеще.
Кампанията се организира в национален мащаб, със съдействието на мрежа от доброволци на сдружението, на местните органи на управление и на социално-отговорни български фирми.

Кампанията "Бъди в час по репродуктивно здраве" включва:

1. Безплатно разпространение на илюстровани информационни книжки за тийнейджърите (по отделно за момчетата и за момичетата), в които са описани рисковете за репродуктивното здраве и основите на неговата профилактика. Тези книжки ще се разпространяват в училищата в цялата страна.
2.  Организиране на час по репродуктивно здраве в средните училища, в който лекар специалист заедно със доброволци на Сдружение "Зачатие" или млади хора, обучени по темата ще запознават учениците с най-важните въпроси по темата на репродуктивното здраве.
3. Кръгли маси, семинари, презентации и медийни участия за повишаване познаваемостта на проблема в обществото и изграждане на масова култура по отношение на репродуктивното здраве.