Бъди в час по репродуктивно здраве
Публикувано на: 01.11.2011г.

Скъпи приятели!

Днес, в Деня на народните будители, сдружение Зачатие стартира втори етап на информационната си кампания „Бъди в час по репродуктивно здраве“. Тази инициатива е продължение на многогодишната будителска дейност на сдружението и е насочена към младите хора, които все още нямат планове за деца. С това искаме да запълним частично огромната празнина в българското здравеопазване - липсата на профилактика в областта на репродуктивната медицина. Вярваме, че така ще предпазим част от младите хора да стигнат до ин витро оплождане.

Първият етап на идеята беше реализиран през 2011 г. със създаването и отпечатването на малки книжки за момчета и момичета, които вече ви представихме. До момента са отпечатани 10 000 брошури. Част от книжките бяха раздадени на концерт във Варна през юни т.г.

Вторият етап представлява обучителни срещи между ученици в горния курс на обучение и членове на сдружение Зачатие и репродуктивни специалисти. Специално за целта сме разработили методики за обучение, чрез които представяме основните рискови фактори и начините за формиране на отговорно поведение спрямо репродуктивните ни способности. Надяваме се колкото се може повече млади хора в цялата страна да влязат в час по репродуктивно здраве.

Третият етап на инициативата ще бъде официално предложение към МОН, МЗ и други ангажирани с младите хора институции за въвеждане на задължителен час по репродуктивна култура в училищата.Така младите хора ще научат, че те са отговорни към собственото си здраве и трябва активно да се грижат за него, като се стремят да съхранят репродуктивните си функции. 

Ако желаете да подкрепита тази инициатива на сдружение Зачатие, можете да го направите по няколко начина, като:

  • участвате с доброволен труд в раздаването на книжките

  • се включите в организацията на обучителните семинари

  • спонсорирате отпечатването на информационните материали

  • популяризирате в медиите тази информационна кампания

За контакт със сдружение Зачатие можете да ползвате e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Банкова сметка:

ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

Честит празник на народните будители!

Бъдете будни и помнете – здравето е във вашите ръце!