Публикувано на: 15.04.2011г.
http://www.zachatie.org/bch/logo_image_bch.gif Сдружение „Зачатие” стартира информационна кампания под надслов „БЪДИ В ЧАС по репродуктивно здраве!”, насочена към младежите от горния курс на средното образование на възраст между 14 и 19 години. Основна цел на тази кампания е да информира младежите за основите на репродуктивното здраве и възможните рискове за него. Една от основните цели, залегнали в програмата на сдружение „Зачатие”, е да подпомага и информира гражданите на страната и относно профилактиката и лечението на заболявания, водещи до стерилитет. Профилактиката и предпазването от заболявания, водещи до стерилитет, е в основата на общото подобряване на репродуктивното здраве на нацията.
В голям брой от случаите, тези заболявания започват още в младежка възраст и дълго време остават неоткрити и нелекувани, като водят до сериозни усложнения и репродуктивни проблеми в бъдеще. Кампанията се организира в национален мащаб, със съдействието на мрежа от доброволци на сдружението, на местните органи на управление и на социално-отговорни български фирми.


  изтегли безплатно книжка за момчетата  изтегли книгата в pdf формат     
или чети
 онлайн директно от нашия сайт тук:

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

 


изтегли безплатно книжка за момичетата  изтегли книгата в pdf формат     
или чети
 онлайн директно от нашия сайт тук:

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

 

 

Основните елементи на кампанията са следните:

•   Изготвяне на илюстрирани информационни книжки за тийнейджърите (по отделно за момчетата и за момичетата), която ще разпространява в училищата на страната. За момента имаме осигурено съдействие за разпространение на книжките в над 150 училища и 30 града на страната.
•   Провеждане на „Час по репродуктивно здраве” в училищата с участието на лекари-специалисти по проблематиката.
•   Концерт „БЪДИ В ЧАС  по репродуктивно здраве!”, който ще се проведе в навечерието на Деня на репродуктивното здраве 2011 във Варна. В концерта ще участват атрактивни за младите хора изпълнители, а по време на концерта ще се разпространяват информационните брошури.
•   Създаване на Интернет сайт „БЪДИ В ЧАС  по репродуктивно здраве!” с информация, поднесена на достъпен за тийнейджърите език, дискусионни форуми и атрактивен дизайн.
 
На картата в червено са зоните с покритие от членове на сдружение Зачатие за изпълнение на кампанията :


pokritie

Инициативата на сдружение „Зачатие” е пример за национално-отговорно и социално значимо мероприятие с много възможности за дългосрочен позитивен ефект върху репродуктивното здраве на нацията. Ние сме хората, които най-добре знаем цената на борбата със стерилитета и възможността да спестим тези проблеми на бъдещите родители е целта и основата на тази кампания. Призоваваме всички, които са съпричастни с идеята и инициативата, да ни подкрепят!

С любезната подкрепа на:
http://www.zachatie.org/drz2011/durex.gif