Ан-Мари на zayak3
Публикувано на: 11.12.2011г.
Това написах преди няколко години, когато НЕЯ все още я нямаше в живота ни:

bebenazachatie/zayak3.jpg

Чета го и спомените ме заливат. Усещам, че ми е трудно да дишам, когато мисля за това.
Няма да навлизам в подробности за операции, стимулации и лекарства. Всичко това е описано в дневника ми.

Пътят към моята прелестна Ан-Мари започна от тук-от Зачатие.

Всичко, което знам за специалисти, процедури, лекарства, всичко е благодарение на Зачатие.

Във всеки един момент, в който стоях на кръстопът, намирах вярната посока, благодарение опита, съветите и съпричастността на момичетата в сайта. Толкова кураж и подкрепа от непознати не бях й помисляла, че мога да получа.
Нашата история е като много други-лутане из болници, докато намерим правилната клиника. Срещата ни с д-р Владимиров беше първата крачка към нашия успех. Въпреки, че не забременях в неговата клиника и преминах 4 неуспешни ИКСИ процедури, смятам че той е невероятен човек и лекар.

Четири пъти изкачвахме щастливи и с надежда, хванати за ръка, стълбите на клиниката, за да си приберем нашите ембриончета.  Най-прекрасните моменти, когато мечтите ни бяха на косъм да се сбъднат. Но не би…
Четири пъти… онова мъчително чакане, в което времето сякаш спира. Еуфория, депресия, надежда, сълзи , пустота…Отивах за резултатите от теста и всяко стъпало ми причиняваше болка, от предусещането за поредния провал. Как мразех тези стълби. Как винаги познавах по лицето на доктора, че и този път не сме успели.
Усещах, че нещо не е наред и имам нужда от рестарт. Тук искам да подчертая отново колко съм възхитена от д-р Владимиров. Смятам, че не случайно животът ни срещна с него и неговия екип.

Едно от най-вълнуващите събития беше и основаването на Фонд ин витро. Никога няма да забравя лицата на всички пред студиото на Шоуто на Слави. Някои от момичетата вече имат своите бебета, на други тепърва предстои. Тук е момента да спомена, че дъщеря ми е факт от вторият финансиран от държавата опит.

После, после срещнах д-р Стаменов. Всички знаете, че е вълшебник. Обеща ми, че ще имам бебе. И спази обещанието си.
Последва лапароскопия, отстраняване на тръбите, няколко биопсии. Петото и последно ИКСИ премина доста стресово. И въпреки това забременях. Износих бременността със серклаж. Съхраних се психически благодарение на другият вълшебник д-р Сигридов. Благодарение на него, износих бебето почти до финалната права и родих няколко дена преди термин на 27.01.2011г.
Моята мечта-Ан-Мари…. на мама очите звездици, с на татко характера див…

Никога не се отказвайте от мечтите си! Един ден – те просто се сбъдват!